Server upgrade cryptotrader
maart 23, 2018
Is Bitcoin een goede belegging?
april 13, 2018

Vandaag hebben we een verbeterde trading engine (V0.15.0) uitgerold. Deze engine maakt nu gebruik van een dynamische pocket grootte die zich automatisch aanpast aan de marktomstandigheden.

Alle aankopen van de cryptotrader komen terecht in zogenaamde pockets. In het verleden werd altijd gebruik gemaakt van een vaste pocket size van 10%. Dat betekent dat bij elke nieuwe aankoop 10% van het beschikbare USD budget werd gebruikt om nieuwe Bitcoins aan te schaffen.

Nu maakt de cryptotrader engine gebruik van dynamische pockets die zich aanpassen aan de marktomstandigheden.

Als de koers maar een klein beetje is gedaald en er is een nieuw inkoopmoment dan zal de pocket kleiner zijn. Dit voorkomt dat het volledige beschikbare aankoopbudget wordt opgemaakt bij een langzaam dalende markt. Daarentegen zal de pocket groter zijn bij een flinke koersdip in combinatie met een goed aankoopmoment. Dit laatste zorgt voor grotere rendementen.

Comments are closed.