Bitcoin in een dip, dat komt vaker voor

Goed nieuws. De Bitcoin fork van 16 november gaat niet door.
november 9, 2017
Server upgrade cryptotrader
maart 23, 2018

Zoals iedereen heeft kunnen zien is Bitcoin flink gedipt. Op 17 december 2017 haalde Bitcoin een top van bijna $20.000 maar daarna is de koers hard omlaag gegaan. Direct doken berichten op in de media dat dit wel eens het einde van Bitcoin zou kunnen zijn. Maar is dat ook zo?

Patroon van sterke stijging gevolgd door koerscorrectie

Als je kijkt in de geschiedenis van Bitcoin dan zie je regelmatig het patroon van een sterke stijging (zoals we nu meegemaakt hebben in december) en daarna een forse koerscorrectie (dip).

In de grafiek zie je mooi hoe een sterke koersstijging (van soms meer dan enkele honderden procenten) bijna altijd wordt gevolgd door een koerscorrectie van meer dan 40%. Dit patroon zie je continu terugkomen bij Bitcoin.

Ook opvallend is dat de koerscorrectie altijd hoger eindigt dan de koers was voordat de enorme Bitcoin stijging was begonnen. Het effect hiervan is dat de koers op de langere termijn blijft stijgen.

Hoe lang blijft Bitcoin nog stijgen?

Niemand heeft een glazen bol om te zien hoe hoog de koers van Bitcoin kan worden. Echter er zijn wel een paar fundamentele zaken die ervoor zorgen dat Bitcoin nog verder kan blijven stijgen.

  • Het aanbod van Bitcoin neemt structureel af. Elke 4 jaar wordt het aantal nieuwe Bitcoins dat erbij komt gehalveerd. Tegelijkertijd stappen steeds meer mensen in Bitcoin. Tijdens de top van Bitcoin in december melden zich dagelijks (!) meer dan 100.000 nieuwe gebruikers aan bij Coinbase.com, Kraken.com en Bitstamp.net.
  • Bitcoin wordt door steeds meer grote beleggers als een nieuwe “asset class” gezien die veel beter rendeert dan goud of aandelen.
  • Er zijn meerdere partijen bezig om een Bitcoin ETF te starten. Het is een kwestie van tijd totdat de SEC de eerste Bitcoin ETF goedkeurt. Zodra dit gebeurd is kunnen grote institutionele beleggers ook in Bitcoin instappen.
  • Op dit moment is men bezig met het uitrollen van Lightning netwerk. Dit is een nieuwe protocol-laag bovenop Bitcoin die het mogelijk maakt om heel snel en zeer goedkoop miljoenen Bitcoin transacties per seconde te doen. Dit wordt een zeer serieuze concurrent voor iDeal (NL), Bankcontact (BE), bank en creditcard transacties.

Comments are closed.