BELANGRIJKE MEDEDELING: Aan alle gebruikers van Cryptotrader.online

Goed nieuws: Cryptotrader.online gaat weer starten
augustus 8, 2017

Op 15 juli 2017 gaan we alle traders tijdelijk stoppen. Tevens is het daarna van belang dat je zelf reeds aangekochte Bitcoins bij Bitstamp veilig gaat stellen op je eigen Bitcoin wallet. Hieronder volgt meer informatie waarom we dit gaan doen.

Mogelijke splitsing blockchain

Bitcoin loop al lange tijd tegen de limiet aan van het aantal transacties die per seconde verwerkt kunnen worden. De komende periode worden er een aantal veranderingen doorgevoerd in het Bitcoin protocol die ervoor gaan zorgen dat Bitcoin weer meer capaciteit gaat krijgen. Echter omdat niet iedereen er over eens is welke oplossing het beste is, is er een kleine kans dat er een splitsing kan optreden in de blockchain waardoor er twee verschillende Bitcoin munten kunnen ontstaan. Er is daarna een kans dat 1 van beide munten helemaal verdwijnt. Hierdoor kun je mogelijk al je bitcoins verliezen. De datum waarop dit kan gaan gebeuren is 1 augustus 2017.

Om geen enkel risico te lopen adviseren we om de Bitcoins die aangeschaft zijn bij Bitstamp tijdelijk veilig te stellen.

Het goede nieuws is, dat Bitcoins die aangeschaft zijn voor 1 augustus geldig zijn op beide blockchains. Echter je moet er dan wel voor zorgen dat je alle Bitcoins die aangeschaft zijn op Bitstamp tijdelijk overzet op je eigen Bitcoin wallet op je telefoon.

De kans is groot dat er helemaal geen splitsing optreedt op 1 augustus en dan kunnen de Bitcoins weer terug en kunnen we weer starten.

Als er wel een splitsing is geweest op 1 augustus, dan is de verwachting dat binnen een paar weken, misschien veel sneller, bekend is welke Bitcoin “gewonnen” heeft en dan kun je daarna je Bitcoins weer veilig terugzetten en verder gaan met traden.

Veiligstellen van je Bitcoins

Je kunt je bitcoin veilig stellen vanaf 16 juli (nadat je trader is stopgezet).

Om je Bitcoin veilig te stellen moet je het volgende doen:

  • Installeren van een Bitcoin wallet app op je telefoon (Android of iOS)
  • Overzetten van je Bitcoins van Bitstamp naar je eigen Bitcoin wallet

Installeren van een Bitcoin wallet

Voor alle bekende smartphones is er een Bitcoin wallet beschikbaar waarmee je bitcoins kunt ontvangen en versturen. Wij hebben goede ervaringen met de Mycelium app voor Android telefoons en de Copay app op de iPhone.

Backup van je Bitcoin wallet

Voordat je Bitcoins overmaakt naar je Bitcoin wallet is het HEEL BELANGRIJK om eerst een backup te maken. De applicatie zal hierom vragen zodra je hem de eerste keer opstart. De backup bestaat uit 12 unieke woorden die je goed moet opschrijven op een papiertje. Als je telefoon kapot is of kwijt is dan kun je met deze 12 woorden altijd weer een nieuwe Bitcoin wallet aanmaken en dan heb je alle bitcoins weer terug. Bewaar dit papiertje heel goed!

Let op: Bewaar de backup van 12 woorden NIET op je PC. Dit is veel te onveilig. Malware kan deze eenvoudig stelen en dan gaan criminelen er met je Bitcoins vandoor.

Overboeken van je Bitcoins

Je hoeft alleen de Bitcoins bij Bitstamp over te boeken naar je eigen Bitcoin Wallet, de USD kunnen gewoon blijven staan.

Heb je een Android telefoon volg de instructies hoe je de Bitcoins kunt overmaken naar je Mycelium Bitcoin wallet

Heb je een iPhone volg de instructies hoe je de Bitcoins kunt overmaken naar je Copay Bitcoin Wallet

Hoe nu verder?

Je krijgt van ons een bericht zodra het weer veilig is om te handelen met je Bitcoins. Je kunt dan de Bitcoins vanaf je Bitcoin wallet weer terugstorten naar Bitstamp.

Zodra dat gelukt is, stuur ons een mailtje met een screenshot van je BTC balance in Bitstamp. Dit is nodig zodat wij voor de zekerheid kunnen verifiëren dat alle Bitcoins goed zijn aangekomen. Als alles in orde is zullen we de trader weer starten.

Alle pockets blijven behouden en zullen alleen verkocht worden als de Bitcoins weer met voldoende winstmarge verkocht kunnen worden.

 

 

 

Comments are closed.